Συμμετοχή Καταρτιζομένων ΔΙΕΚ στη Λειψία 2013

Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013 Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014 Ημερομηνία Δημοσίευσης

Η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης προτίθεται να οργανώσει εκπαιδευτική αποστολή στη Λειψία από τις 2 μέχρι και τις 7 Ιουλίου 2013 με στόχο τη συμμετοχή καταρτιζόμενων των Δ.ΙΕΚ στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό WorldSkills-LEIPZIG 2013 που αφορά στην ανακάλυψη των μεγαλύτερων νέων ταλέντων σε διάφορους τομείς επαγγελματικών ικανοτήτων. 

Στόχος του διαγωνισμού είναι να εντοπίσει και να ενθαρρύνει ταλαντούχους καταρτιζόμενους και να τους δώσει κίνητρο, αλλά και ευκαιρίες να αξιοποιήσουν τις ικανότητες τους. Από το φυτώριο αυτού του διαγωνισμού αναδεικνύονται νέοι, στους οποίους ανοίγονται ευρωπαϊκές και διεθνείς προοπτικές.

Τα Θεματικά πεδία στα οποία συμμετέχουν οι διαγωνιζόμενοι είναι:

 • Μεταφορές και Logistics
 • Κατασκευές και Τεχνολογία Κτιρίων
 • Βιομηχανία και Μηχανική
 • Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών
 • Τέχνες και Μόδα
 • Κοινωνικές και Προσωπικές Πληροφορίες
 • Υγεία και Κοινωνικές Υπηρεσίες
 • Τεχνολογία Graphic Design
 • Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις
 • Μαγειρική
 • Υδραυλικά και Θέρμανση

Καταρτιζόμενοι των Δ.ΙΕΚ με καλή επίδοση και συμμετοχή σε καινοτόμες και δημιουργικές δράσεις σε συγκεκριμένα θεματικά πεδία θα παρακολουθήσουν το παγκόσμιο αυτό γεγονός, με καλυμμένα όλα τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής από τη ΓΓΔΒΜ.

Πιο συγκεκριμένα, στο WorldSkills – LEIPZIG 2013 θα συμμετάσχουν ως παρατηρητές, αλλά ταυτόχρονα και ως άριστοι εκπρόσωποι των καταρτιζομένων στην Αρχική Επαγγελματική Κατάρτιση της χώρας μας, 20 καταρτιζόμενοι των Δ.ΙΕΚ, από όλες τις Περιφέρειες, οι οποίοι:

 1. είχαν άριστη επίδοση σε όλη τη διάρκεια του τρέχοντος εξαμήνου τόσο στα θεωρητικά μαθήματα όσο και στα εργαστήρια,
 2. συμμετείχαν με τρόπο δημιουργικό και παρήγαγαν καινοτόμες δράσεις σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους,
 3. είχαν συνεπή και συνεχή παρουσία,
 4. είναι νέοι μέχρι 22 ετών,
 5. φοιτούν στο Δ΄ εξάμηνο κατάρτισης.

Η πρωτοβουλία αυτή της Γενικής Γραμματείας Δία Βίου Μάθησης συνδέεται με την πρόθεσή της να αποτελέσει πλήρες μέλος του WORLDSKILLS COMPETITION από την επόμενη χρονιά προκειμένου να προωθηθεί η επικοινωνία και η συνεργασία μεταξύ νέων με ιδιαίτερη έφεση στην έρευνα και τις νέες τεχνολογίες.

Οι προτάσεις των υποψηφίων, οι οποίες κατατέθηκαν στην ΓΓΔΒΜ την Παρασκεύη 7/06/2013, περιελάμβαναν και έκθεση του Διευθυντή του κάθε ΙΕΚ για την επίδοση και τη δράση των συγκεκριμένων καταρτιζόμενων σε οποιοδήποτε από τα θεματικά πεδία που αναφέρονται παραπάνω. Η έκθεση συνοδευόταν από υλικό τεκμηρίωσης (αποδεικτικά επίδοσης υποψηφίων, εργασίες, εκθέσεις, παρουσιάσεις, φωτογραφίες, βίντεο, κλπ).

Οι φάκελοι των προτεινόμενων από όλα τα Δ.ΙΕΚ εξετάστηκαν από 5μελή Επιστημονική Επιτροπή, η οποία ορίστηκε από τη Γενική Γραμματέα Διά Βίου Μάθησης, και η οποία αποφάσισε την Πέμπτη 13/06/2013 για τις συμμετοχές. Σε συνεργασία με τους Διευθυντές των ΔΙΕΚ, θα οριστούν οι συνοδοί της εκπαιδευτικής αποστολής. 

Δείτε το συνημμένο έγγραφο με την ανακοίνωση της επιτροπής για την επιλογή των καταρτιζομένων για συμμετοχή στην εκπαιδευτική αποστολή στη Λειψία.

 

copyright 2012 © | ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ