Στην Ελλάδα

Συμμετοχή Καταρτιζομένων ΔΙΕΚ στη Λειψία 2013

Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013 Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014 Ημερομηνία Δημοσίευσης

Η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης προτίθεται να οργανώσει εκπαιδευτική αποστολή στη Λειψία από τις 2 μέχρι και τις 7 Ιουλίου 2013 με στόχο τη συμμετοχή καταρτιζόμενων των Δ.ΙΕΚ στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό WorldSkills-LEIPZIG 2013 που αφορά στην ανακάλυψη των μεγαλύτερων νέων ταλέντων σε διάφορους τομείς επαγγελματικών ικανοτήτων. 

Στόχος του διαγωνισμού είναι να εντοπίσει και να ενθαρρύνει ταλαντούχους καταρτιζόμενους και να τους δώσει κίνητρο, αλλά και ευκαιρίες να αξιοποιήσουν τις ικανότητες τους. Από το φυτώριο αυτού του διαγωνισμού αναδεικνύονται νέοι, στους οποίους ανοίγονται ευρωπαϊκές και διεθνείς προοπτικές.

Τα Θεματικά πεδία στα οποία συμμετέχουν οι διαγωνιζόμενοι είναι:

 • Μεταφορές και Logistics
 • Κατασκευές και Τεχνολογία Κτιρίων
 • Βιομηχανία και Μηχανική
 • Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών
 • Τέχνες και Μόδα
 • Κοινωνικές και Προσωπικές Πληροφορίες
 • Υγεία και Κοινωνικές Υπηρεσίες
 • Τεχνολογία Graphic Design
 • Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις
 • Μαγειρική
 • Υδραυλικά και Θέρμανση

Καταρτιζόμενοι των Δ.ΙΕΚ με καλή επίδοση και συμμετοχή σε καινοτόμες και δημιουργικές δράσεις σε συγκεκριμένα θεματικά πεδία θα παρακολουθήσουν το παγκόσμιο αυτό γεγονός, με καλυμμένα όλα τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής από τη ΓΓΔΒΜ.

Πιο συγκεκριμένα, στο WorldSkills – LEIPZIG 2013 θα συμμετάσχουν ως παρατηρητές, αλλά ταυτόχρονα και ως άριστοι εκπρόσωποι των καταρτιζομένων στην Αρχική Επαγγελματική Κατάρτιση της χώρας μας, 20 καταρτιζόμενοι των Δ.ΙΕΚ, από όλες τις Περιφέρειες, οι οποίοι:

 1. είχαν άριστη επίδοση σε όλη τη διάρκεια του τρέχοντος εξαμήνου τόσο στα θεωρητικά μαθήματα όσο και στα εργαστήρια,
 2. συμμετείχαν με τρόπο δημιουργικό και παρήγαγαν καινοτόμες δράσεις σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους,
 3. είχαν συνεπή και συνεχή παρουσία,
 4. είναι νέοι μέχρι 22 ετών,
 5. φοιτούν στο Δ΄ εξάμηνο κατάρτισης.

Η πρωτοβουλία αυτή της Γενικής Γραμματείας Δία Βίου Μάθησης συνδέεται με την πρόθεσή της να αποτελέσει πλήρες μέλος του WORLDSKILLS COMPETITION από την επόμενη χρονιά προκειμένου να προωθηθεί η επικοινωνία και η συνεργασία μεταξύ νέων με ιδιαίτερη έφεση στην έρευνα και τις νέες τεχνολογίες.

Οι προτάσεις των υποψηφίων, οι οποίες κατατέθηκαν στην ΓΓΔΒΜ την Παρασκεύη 7/06/2013, περιελάμβαναν και έκθεση του Διευθυντή του κάθε ΙΕΚ για την επίδοση και τη δράση των συγκεκριμένων καταρτιζόμενων σε οποιοδήποτε από τα θεματικά πεδία που αναφέρονται παραπάνω. Η έκθεση συνοδευόταν από υλικό τεκμηρίωσης (αποδεικτικά επίδοσης υποψηφίων, εργασίες, εκθέσεις, παρουσιάσεις, φωτογραφίες, βίντεο, κλπ).

Οι φάκελοι των προτεινόμενων από όλα τα Δ.ΙΕΚ εξετάστηκαν από 5μελή Επιστημονική Επιτροπή, η οποία ορίστηκε από τη Γενική Γραμματέα Διά Βίου Μάθησης, και η οποία αποφάσισε την Πέμπτη 13/06/2013 για τις συμμετοχές. Σε συνεργασία με τους Διευθυντές των ΔΙΕΚ, θα οριστούν οι συνοδοί της εκπαιδευτικής αποστολής. 

Δείτε το συνημμένο έγγραφο με την ανακοίνωση της επιτροπής για την επιλογή των καταρτιζομένων για συμμετοχή στην εκπαιδευτική αποστολή στη Λειψία.

 CEDEFOP Conference

Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013 Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 Ημερομηνία Δημοσίευσης

 

To CEDEFOP (Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης) διοργανώνει συνέδριο την Τρίτη 12 Ιουνίου και Τετάρτη 13 Ιουνίου στην Θεσσαλονίκη, με θέμα την «Ανανέωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης για την αντιμετώπιση της αναντιστοιχίας δεξιοτήτων»

Renewing vocational education and training to tackle skill mismatch: work-based learning and apprenticeship for all?

Το συνέδριο θα συγκεντρώσει διάφορους φορείς χάραξης πολιτικής ώστε να συζητηθούν μελλοντικές ανάγκες σε δεξιότητες, και πώς η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση σήμερα ανταποκρίνεται στην υψηλή ανεργία των νέων, στον κίνδυνο του κοινωνικού αποκλεισμού, καθώς και στην ανάγκη για ανάπτυξη.

Οι συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων και η Γενική Γραμματέας Διά Βίου Μάθησης, κα Ελένη Καραντζόλα, θα συζητήσουν τα αποτελέσματα της πρόγνωσης του Cedefop με την προοπτική του 2025, και για το πώς θα μπορούν να ενσωματωθούν καλύτερα τα νέα αυτά στοιχεία στο σχεδιασμό για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.

Παρακαλούμε βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο στον ακόλουθο σύνδεσμο http://events.cedefop.europa.eu/VET-conference-2013/en/

ΣΔΕ Αγ. Αναργύρων & ΕΑΕ (22/4/2013)

Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013 Ημερομηνία Δημοσίευσης

ΣΔΕ Αγ. Αναργύρων και Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγίων Αναργύρων και η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία διοργανώνουν εκδήλωση ευαισθητοποίησης με θέμα "Προσφορά Ζωής. Μεταμοσχεύσεις: Μύθοι και Πραγματικότητες." Η εκδήλωση θα γίνει την Δευτέρα 22 Απριλίου 2013 και ώρα 6.00 μ.μ. στο χώρο του σχολείου (Πίνδου Δαβάκη 20, Αγ. Ανάργυροι).  

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210.8323941  

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (SDEAg_Anagriron_EAE.pdf)SDEAg_Anagriron_EAE.pdf[ ]1141 Kb

Ημερίδα ΕΚΔΔΑ - Η Εκπαίδευση-Επιμόρφωση σε μια Διοίκηση που αλλάζει

Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 05 Απριλίου 2013 Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 05 Απριλίου 2013 Ημερομηνία Δημοσίευσης

Το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Η Εκπαίδευση – Επιμόρφωση σε μια διοίκηση που αλλάζει» την Τρίτη, 9 Απριλίου 2013, και ώρα 09:00 στο Αμφιθέατρο του ΕΚΔΔΑ (Πειραιώς 211, Ταύρος).

Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας θα κηρύξει ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Αντώνης Μανιτάκης. Στην ημερίδα θα κάνει εισήγηση και η Γενική Γραμματέας Διά Βίου Μάθησης, κ. Ελένη Καραντζόλα.

Συνημμένα θα βρείτε την πρόσκληση και το πρόγραμμα της ημερίδας.

http://www.ekdd.gr/ekdda/index.php/gr/2012-09-11-12-27-32/158-imerida-h-ekpaidefsi-epimorfosi-se-mia-dioikisi-pou-allazei

Επιστημονική Ημερίδα - Τεχνολογία και Εκπαίδευση Ενηλίκων

Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013 Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013 Ημερομηνία Δημοσίευσης

techedu

 

"Εισαγωγή της καινοτομίας και της αποτελεσματικότερης χρήσης των τεχνολογιών στην Εκπαίδευση Ενηλίκων"

Η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης, στις 15 Μαρτίου 2013, και ώρες 9:30-13:30, στην αίθουσα
"Γαλάτεια Σαράντη" του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, διοργανώνει την πρώτη από σειρά επιστημονικών ημερίδων για την πληροφορική στην Εκπαίδευση Ενηλίκων (βλ. συνημμένο πρόγραμμα). Στην ημερίδα αυτή συμμετέχουν με εισηγήσεις τους αναγνωρισμένοι επιστήμονες από το πανεπιστημιακό αλλά και επιχειρησιακό κόσμο, ειδικοί στο χώρο της πληροφορικής στην εκπαίδευση.

Στόχος της ημερίδας αυτής είναι η παρουσίαση σε εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και σε Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης μεθόδων, πρακτικών και εργαλείων για την εκπαίδευση ενηλίκων και την ειδική εκπαίδευση, με τη βοήθεια των τεχνολογιών της πληροφορικής, προωθώντας την καινοτομία στην καθημεριή πρακτική στο χώρο διδασκαλίας.  

Η μετάδοση της ημερίδας θα γίνει μέσω της υπηρεσίας ΔΙΑΥΛΟΣ, http://diavlos.grnet.gr. Στην ιστοσελίδα αυτή οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν τον σύνδεσμο (URL) για την προβολή της συγκεκριμένης ημερίδας στη δεξιά στήλη.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής. 

 

copyright 2012 © | ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ