Διεθνής Ημέρα Γραμματισμού

Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013 Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013 Ημερομηνία Δημοσίευσης

Η UNESCO εργάζεται για τη δημιουργία βιώσιμων συστημάτων για τον καθορισμό, την παρακολούθηση και την αξιολόγηση των επιπέδων γραμματισμού σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Η UNESCO όχι μόνο παρακολουθεί τα παγκόσμια επίπεδα γνώσεων, κυρίως μέσω του Ινστιτούτο Στατιστικής της UNESCO (UIS) και της EFA, αλλά επίσης αξιολογεί την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων γραμματισμού και τις επιπτώσεις της αύξησης γραμματισμού για τα άτομα και τις κοινωνίες. Παρ 'όλα αυτά, υπάρχει έλλειψη αξιόπιστων και συγκρίσιμων διακρατικών στοιχείων για την κατάσταση του γραμματισμού. 

Η Δεκαετία Αλφαβητισμού των Ηνωμένων Εθνών και η πρωτοβουλία LIFE προσφέρουν ένα πλαίσιο για την υποστήριξη του γραμματισμού από την UNESCO.  Η στρατηγική υποστήριξης της UNESCO βασίζεται σε σημαντικές πρωτοβουλίες και συνεργασίες με κυβερνήσεις, μη κυβερνητικές οργανώσεις, διεθνείς οργανισμούς, και πολλούς άλλους εταίρους. Μια σημαντική ετήσια ευκαιρία προώθησης της έννοιας του γραμματισμού είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αλφαβητισμού (8 Σεπτεμβρίου), κατά την οποία η UNESCO διοργανώνει σημαντικές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο και διοργανώνει τη τελετή Βραβείων Διεθνούς Γραμματισμού.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Διεθνής Ημέρα Γραμματισμού

copyright 2012 © | ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ